Geboren in Rosmalen (het dorp van Albert West en The shuffles “Sha la la I Need You“) nabij Den Bosch, groeide ik op tot een jongen die al heel vroeg wist wat hij wilde worden. Trucker.

Ik ging vaak mee met mijn vader naar de Amerikaanse legerbasissen in Duitsland om het wel beruchte Heineken bier te brengen. Daardoor kwam ik zowel met de cultuur als met de muziek in aanraking van de Amerikanen. Country en Western natuurlijk.

Mijn vader en moeder waren allebei een tijdlang DJ bij enkele piratenzenders die bekend waren in de jaren 80 in Den Bosch en omstreken, waarbij mijn vader niks anders draaide dan countrymuziek die hij vaak meenam naar Duitsland. Ik raakte verslaafd aan deze muziek doordat mijn vader elke rit alleen maar zulke muziek draaide. Ook thuis en in de luxewagen zoals wij dat noemde. Daar zat een cassettebandje in wat grijs werd gedraaid met onder andere “Even cowgirls get the blues“ van Johnny Cash en Willem Jennings en “Seven Spanish Angels“ van Ray Charles and Nelson en vele andere trucker hits waar ik graag naar mocht luisteren en uiteindelijk mee ben gaan zingen.

Mijn vader overleed in 1992 toen ik slechts 19 jaar oud was. Dat maakte de muziek nog specialer voor mij. En bij de klanken van “Seven Spanisch Angels“ hebben we bij zijn uitvaart afscheid van hem genomen.

Toen kwam jaren later het moment dat mijn moeder op haar Line Dance Club een karaoke avond had en ik het wel leuk vond om mee te doen. Met het liedje “The Green Green Grass Of Home“ van Tom Jones deed ik mee en werd na het liedje meteen aangesproken of ik er niet meer mee wilde doen. Mijn carrière als zanger was begonnen.

Na het inzingen van enkele demo's werd ik direct geboekt en moest ik in enkele maanden tijd 30 liedjes instuderen wat natuurlijk een hels karwei was. Na enkele optredens kwam voor mij periode dat ik naar Zwolle verhuisde en het heel even rustig bleef in de muziek totdat ik collega's tegenkwam die ook muzikant waren en mij vroegen of ik een keer naar een jamsessie kwam in Oldebroek.

Daar begon het weer dermate te kriebelen dat ik eerst heb geprobeerd een band bij elkaar te krijgen wat uiteindelijk resulteerde in de band “Troubled Men“ en mijn geluidsbedrijf Koers Productions. Dat was een enorm leuke ervaring en we hadden ontzettend veel plezier. Na een tijdje wilde de muzikanten ook graag andere muziek maken en ik alleen Country en toen besloten we ieder ons weg te gaan en kwam de samenwerking ten einde en ben ik solo verder gegaan. Het solo project verliep best goed. Ik werd aangesproken door een collega muzikant die ook net als ik een kleine homestudio bezat en ik heb daar enkele mooie demo's opgenomen die o.a. te beluisteren zijn op mijn YouTube kanaal.

Na een benefietoptreden in Zoetermeer kwamen er mensen op me af van de line dance club “The Indian Outlaws“ uit Den Haag en wilde me meteen boeken. Een langdurige samenwerking was het gevolg. Met de dansleraar van deze club (Maribus) organiseer ik nu ook countryreizen naar het hele mooie Tsjechië.

Inmiddels heb ik al vele optredens mogen doen in verschillende landen en recent ook in Spanje (mede dankzij Thilly Frank en Daddy Redneck) en het is ontzettend leuk om de mensen te zien genieten. In kleine kroegjes, op line dance festivals, trouw- en verjaardagsfeestjes, alles is even leuk en ik kan daardoor ook al mijn lievelingsnummers zingen. Ik heb zelfs al mogen optreden op de Western Experience in 2019 in Den Bosch. Een droom die uitkwam en natuurlijk een soort thuiswedstrijdje.

Toubled Men heb ik inmiddels weer nieuw leven ingeblazen door een samenwerking aan te gaan met de uit polen afkomstige en in veendam wonende Krzystof Groen.

met zijn typische Cash sound en geweldige gitaarspel is hij een welkome aanvulling en spelen we alleen acoustisch(wel uitversterkt)

Ook word er al enige tijd word gewerkt aan een album waar enkele eigen nummers op komen te staan en enkele mooie covers. Dit alles in samenwerking met Neo Music uit Bovensmilde. De eerste 2 singles zijn inmiddels te beluisteren via Spotify. De pandemie heeft de boel enorm vertraagd maar het album gaat er echt komen.

Ik hoop jullie allemaal weer snel te kunnen zien en blij te maken. Ik probeer de site zoveel mogelijk up to date te houden dus neem af en toe een kijkje.

de site is ontworpen door Renata’s sites-n-Design

Lieve groetjes,

Patrick koers

Contact

Voor info of boekingen, stuur mij een bericht

Webdesign: www.renatas.nl